Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Βροχερή Αθήνα.............

Δύο μέρες  βροχή...............................
Δύο μέρες κόλαση..................................
Ξεκινάς να πας στον προορισμό σου που λογικά θες μισή ώρα άντε τρία τέταρτα και κάνεις δύο ώρες!!!
Εκατοντάδες αυτοκίνητα στο δρόμο ...........που πάνε;;; 
Άδεια μαγαζιά,κόσμος χωρίς λεφτά....αλλά στο δρόμο όλοι!!!
Ποτιστήκαμε,ξεπλυθήκαμε...........καλό είναι αυτό!!!
   Η βροχή έφερε και τα καλά της.....έδιωξε τη σκόνη που είχε μαζευτεί και αποκάλυψε!!!.....πολλά...άσχημα και όμορφα,πάντα έτσι πάνε αυτά .....κουβάρι.........Φεύγοντας η σκόνη αποκαλύφθηκε αν από κάτω το ξύλο ήταν καλό ,πολύτιμο και η σκόνη το κατέστρεφε, ή σάπιο και η σκόνη του έδινε τουλάχιστον την απατηλή εμφάνιση του λευκού!!!....και τότε τι κάνεις?.....τίποτα,απλά μαθαίνεις και ξέρεις ...πρέπει πρώτα να διώχνεις τη σκόνη και μετά να αγοράζεις!!!
Όταν το ξύλο είναι πολύτιμο όλα καλά...αν όμως είναι σάπιο;;;....τότε διαπιστώνεις ότι έκανες λάθος αγορά...σού πούλησαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες..........Αυτό είναι κακό;;; ...όχι απαραίτητα,το βάζεις δίπλα στο καλό-πολύτιμο και μαθαίνεις να τα ξεχωρίζεις.........
Αν τώρα το ξύλο είναι άνθρωπος ακόμα καλύτερα.........το μάθημα είναι μεγάλο!!!

     Τους βρώμικους ανθρώπους τους θέλουμε για να τονίζεται πόσο αστραφτεροί είναι οι πολύτιμοι!!! Δεν σε λερώνει απαραίτητα ο βρώμικος άνθρωπος,συγκρίνεται μαζί σου και εσύ βγαίνεις νικητής!!!

       Όλοι έχουμε γνωρίσει βρώμικους ανθρώπους ....τον φίλο που προδίδει φίλο για γρήγορη ανέλιξη,για τα μάτια μιας γυναίκας .....και άλλα ,αυτά όμως είναι τα συνηθέστερα.Υπάρχει και η φίλη που προδίδει φίλη .......η φίλη-φίδι......το κέρδος;;; ένας άντρας......μόνο για αυτό!!!......ίσως και για άλλο λόγο,όποιος τον ανακαλύψει παρακαλείται να το πει ή μάλλον να το ψιθυρίσει (αυτά τρομάζουν και τον αέρα).  
    Αν ο άνθρωπος είναι πολύτιμος....τότε όλα είναι καλά........Σημαίνει ότι έκανες καλή επιλογή,ίσως σε είχε μπερδέψει η σκόνη και αμφέβαλες ,αλλά η βροχή τον έφερε στο φως.......
Κρατάς το καλό ξύλο (ή άνθρωπο)....και βάζεις το σάπιο ξύλο (ή άνθρωπο) στην αποθήκη....αλλά γιατί να σου πιάνει χώρο κάτι σάπιο;;;....καλύτερα να το πετάξεις.Δεν έχει σημασία τα λεφτά (ή λεπτά) που σπατάλησες,μάθημα ήταν (το μάθημα πάντα πληρώνεται).........και κάθε μάθημα πολύτιμο,εξάλλου γιράσκουμε αεί διδασκόμενοι!!!

     Όλα ξεπλυμένα, καθαρά πια.....διαχωρίστηκε η ήρα από το στάρι!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου