Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Η κρίση της μέσης ηλικίας………..(Κύριοι χαλαρώστε!!!)


…και φτάνει η στιγμή που είσαι 40+ ,μεσήλικας, ας το παραδεχτούμε στη δεκαετία των  40 είσαι στη μέση….. χμμ δύσκολα!!!...........κάνεις τον  απολογισμό σου και παθαίνεις  την κρίση των 40!!!
Καθημερινότητα, ρουτίνα, βαρέθηκες ,κουράστηκες, όλα μοιάζουν δύσκολα………. πόδια βαριά, καρδιά ασήκωτη, ψυχή βυθισμένη…………
Ερωτήματα όπως: τι έχω κάνει μέχρι σήμερα, τι θα κάνω από δω και πέρα, τι με γεμίζει, ποιο το μέλλον μου, τι έχω πετύχει , με τι χρώματα γράφεται η ζωή μου………… και άλλα τέτοια…….
Έχεις μια δουλειά, οικογένεια, σχέσεις φιλικές, σχέσεις ερωτικές, σχέσεις με ουσία ,ή τυπικές, επαφές κοινωνικές, ή οικογενειακές…………..
Πλήττεις, όλα μοιάζουν ψεύτικα…….. η δουλειά ανούσια ,σε εξελλίσει; σε γεμίζει; ή σε βυθίζει σε τέλμα; μπορείς να συνεχίσεις έτσι;
Η οικογένεια χμμμ με τα καλά και τα ασχημά της………..
Οι σχέσεις άλλοτε δύσκολες, υπάρχουν και οι επικίνδυνες, κάποτε σε παιδεύουν ,άλλοτε σε ανεβάζουν, κάποιες σε βυθίζουν…………

        Αισθάνεσαι ότι πνίγεσαι…….. όλα μοιάζουν να έρχονται και να σε πλακώνουν..........θες αέρα…… να κάνεις την επανάστασή σου ,να τα χτυπήσω όλα κάτω σκέφτεσαι και να την κάνω?
Μα δεν το κάνεις, έχεις την αίσθηση του καθήκοντος, έρχονται τα πρέπει στο μυαλό σου….. έχεις κάποιες ευθύνες ,απέναντι σε γονείς ,συναδέλφους, σύζυγο, σχέση, παιδιά………….
Η ζωή σου φαντάζει σε τέλμα……..
Δεν είναι όμως…………….. αφουγκράσου, νοιώσε………… άσε το μυαλό στην ησυχία του και επέτρεψε στον χτύπο της καρδιάς να σε οδηγήσει………..
Είσαι μια ύπαρξη, είσαι ο γιός κάποιας μάνας, ο σύζυγος κάποιας γυναίκας ,ο πατέρας κάποιου παιδιού, ο εραστής κάποιας γυναίκας ή και πολλών, ο συνάδελφος κάποιων ανθρώπων, ο φίλος κάποιων, είσαι σημαντικός ,τόσοι εξαρτώνται από εσένα, η ζωή σου έχει αξία….. και αν εσύ βλέπεις τη ζωή σου να βαλτώνει………. δεν είναι έτσι…….. σκέφτεσαι πως θα είσαι σε λίγα χρόνια…. στην ίδια κατάσταση; στην ίδια δουλειά; με την ίδια γυναίκα; καμμία εξέλιξη; μα το ξέρεις πως είσαι ένας κρίκος μιάς αλυσίδας , ναι ας υποθέσουμε πως όλα θα μείνουν ίδια …………….
ε και;;; ………..αν η αλλαγή ήταν προς το χειρότερο;
Όχι λες ..πατάς τα πόδια στο πάτωμα ,αξίζω κάτι καλύτερο σκέφτεσαι…… ίσως ναι,  αλλά τι πρέπει να κάνεις για να το έχεις; ....αν πρέπει να ξεπουλήσεις τον εαυτό σου για το καλύτερο ,θα το έκανες;.............αν ένας κρίκος φύγει η αλυσίδα παύει να υπάρχει…. δεν σε νοιάζει λες……… σε νοιάζει ,σε νοιάζει και μάλιστα πολύ………… η δύναμή σου είναι η μοναδικότητά σου….. είσαι μια μονάδα ,έχεις μυαλό κοφτερό, καρδιά που νοιώθει, θέλεις, σου αξίζουν, επιθυμησέ τα……………. αλλά μην τα εκβιάσεις…. 
          Σε ζηλεύω κύριε !!!!……….είσαι ένας άντρας που εμπνέει  τον έρωτα, κάποιες γυναίκες άρχισαν να ξαναζούν εξαιτίας σου,κάποιες άλλες ζούν για σένα,μερικές σε αγάπησαν πολύ,υπήρξαν και αυτές που έφυγαν από εσένα,αλλά και αυτές που έμειναν το ξέρεις και σου αρέσει ,καλά κάνεις ,σου αξίζει….. είσαι ένας άντρας πολύτιμος στην δουλειά του το ξέρεις και σου αρέσει καλά κάνεις ,σου αξίζει……….. κάποιοι βασίζονται πάνω σου ….ζεις μια άνετη ζωή, έχεις μυαλό που πάει με χίλια, είσαι ένας άντρας που .......που………. που…… που………καμμιά φορά είσαι περήφανος για σένα ,καλά κάνεις……. πόσο μοναδικός είσαι!!!! ........... χμμμμ ...κάτι δεν πάει καλά….. η ψυχή σου η ανήσυχη………… γιατί καλέ μου?
Είσαι μοναδικός και σίγουρα πολλοί απ΄όσους σε γνώρισαν σε έχουν σε ξεχωριστή θέση ……………….
        Συμβουλή μου άδραξε την κάθε στιγμή..........το κάθε χαμόγελο που σου προσφέρεται,το κάθε χάδι που σου δίνουν,το κάθε φιλί που παίρνεις,την κάθε φορά που κάνεις έρωτα,την κάθε αγκαλιά που σου χαρίζουν,την κάθε λέξη που σου λένε,καλή ή κακή ,όλες μα όλες σε διαμορφώνουν και σε εξελίσσουν......δες τη κάθε φορά σαν πρώτη φορά.............κάτι διαφορετικό θα έχει..........άγγιξέ το,κάντο δικό σου .......................

Carpe diem!!!!!!!!!!!!!

αφιερωμένο στον κύριο που με ενέπνευσε ..............ξέρει εκείνος.




1 σχόλιο: