Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Παντρεμένοι και οι δυο ή ο ένας από τους δυο!!!


     Το σκέφτομαι συχνά τι είναι αυτό που κάνει έναν άντρα από τη μια στιγμή στην άλλη από τρυφερός συνοδοιπόρος να εγκαταλείψει την γυναίκα που τον βλέπει σαν θεό της και την οδηγήσει να πει: : «ο άντρας της ζωής μου είμαι εγώ!!»
     Μήπως η καρδιά του θέλει ,την θέλει…. αλλά το μυαλό αντιδρά γιατί πρέπει να βρεί διέξοδο στην δύσκολη στιγμή που βρέθηκε. Η καρδιά αγαπά αλλά το μυαλό πρέπει να προστατέψει τα κεκτημένα…, ναι, αλλά τότε επέρχεται σύγκρουση μεταξύ των δύο. Στην γυναίκα κερδίζει η καρδιά…..(συνήθως) κυρίως όταν δεν υπάρχουν παιδιά, στον άντρα το μυαλο…..(συνήθως)κυρίως όταν υπάρχουν παιδιά, και αυτό όχι γιατί οι γυναίκες δεν έχουν μυαλό ή οι άντρες  δεν έχουν καρδιά, αλλά γιατί έτσι μάθαμε να λειτουργούμε ή έτσι μας συμφέρει….
     Ο καλυτερός μου φίλος λέει ότι οι γυναίκες δεν καταλαβαίνουν αλλά νοιώθουν, δεν θα διαφωνίσω μαζί του για τρεις λόγους :1) γιατί οι γυναίκες όταν καταλαβαίνουν πονάνε , ματώνουν… 2)γιατι μας έχει μελετήσει πολύ…3)γιατί οι γυναίκες αν δε νοιώθουν δεν λειτουργούν ερωτικά......
«Ανθρώπινης φύσης φυγείν αδύνατον»

        Προσωπική άποψη ,οι άντρες είναι πιο δυνατοί σωματικά και ψυχραιμότεροι στην διαχείριση κρίσεων (φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις),οι γυναίκες πιο αποφασιστικές σε θέματα καρδιάς(φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις),ξέρουν τι θέλουν ,το αντικείμενο του πόθου τους και υπάρχουν φορές που τινάζουν τα πάντα στον αέρα για τον άντρα που τις κάνει να νοιώθουν σαν θεές.
    Οι άντρες βολεμένοι στην οικογενειακή εστία «παίζουν» με δυό-τρεις μικρούλες αλλά το σπίτι τους πάνω από όλα!!...ζεστό φαί, πλυμένα σιδερωμένα ρούχα, Σάββατο πρωί στο σούπερ μάρκετ με την σύζυγο (τα ψώνια της εβδομάδας),το απόγευμα κάποια κοινωνική υποχρέωση, το βράδυ ….  έχει η σύζυγος ανάγκες!!!! Την Κυριακή βόλτα με τα παιδιά ,το μεσημέρι φαγητό στους γονείς, το απόγευμα τα νεύρα στο κόκκινο ….να περάσει η νύχτα να μπούμε από Δευτέρα στους ρυθμούς μας!!! 
   Η σύζυγος τι κάνει?....κάποιες δεν ξέρουν (τυχερές;),άλλες ξέρουν αλλά βολεμένες και αυτές…. ο άντρας φέρνει τα λεφτά στο σπίτι, που να τρέχεις τώρα με δυο παιδιά?...θα πρέπει να εργαστούν…(τι είναι αυτό?),τι θα πει ο κόσμος?....και άλλα τέτοια κατάλοιπα παλαιότερων εποχών…………………. άλλες ξέρουν αλλά κάνουν και αυτές το ίδιο…………………

      Βέβαια υπάρχει και η ηθική πλευρά, δεν διαλύεις εύκολα το σπίτι σου κυρίως όταν υπάρχουν παιδιά…. σωστό, αλλά τότε γιατί αρέσκεσαι στις εξωσυζυγικές σχέσεις ;….μα υπάρχουν βιολογικές ανάγκες…. σωστό…… και η σύζυγος δεν τις καλύπτει?......πολλά χρόνια γάμου, γάμος για άλλους λόγους, γάμος που παραμένει μόνο για χάρη των παιδιών κ.λ.π.
    Πολλά ερωτήματα ,άλυτο θέμα, κάποιες σκέψεις κατέθεσα……. υπάρχουν πολλές πτυχές κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή …………………εξάλλου όλα αυτά μπορούν να γυρίσουν τούμπα, στην θέση των αντρών να βρεθούν οι γυναίκες και το αντίθετο …
   Το σίγουρο είναι ότι ποτέ το κουβάρι δεν θα λυθεί…….. όλα μπερδεύονται γλυκά ,κάποτε πικρά………….

Σε ένα διαφωνώ κάθετα… ο άντρας της δικής μου ζωής δεν θα είμαι ποτέ εγώ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου