Τρίτη 13 Μαΐου 2014

...και το όνομα αυτού Conchita Wurst!!

      Είπα να αφήσω να περάσουν λίγες μέρες, να καταλαγιάσουν τα χειροκροτήματα και τα φτυσίματα....και μετά να ασχοληθώ και 'γω με τη σειρά μου με την drag persona που έκανε την παρουσία της αισθητή, κέρδισε έναν δημοφιλή διαγωνισμό, τείνει να γίνει μόδα το στυλ της και τέλος μας έστειλε και πολιτικά μηνύματα!!

    Ο Thomas Neuwirth, μη μπορώντας να αρνηθεί την φύση του δημιούργησε κάποια στιγμή την drag persona  Conchita Wurst.....με διπλή εξήγηση το Wurst και ως λουκάνικο αλλά και ως " είναι όλοι το ίδιο για μένα". Αποφάσισε έτσι να εκδικηθεί, για τον σχολικό εκφοβισμό που είχε υποστεί λόγω της διαφορετικότητας του, για την ντροπή που ένοιωθε σαν παιδί ......Εξάλλου η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση!!
Είναι κακό να κοροϊδεύεις ένα παιδί που γεννήθηκε διαφορετικό, να πληγώνεις ένα παιδί που η φύση του και το σώμα του δεν είναι σε πλήρη αρμονία. 
Εκφοβισμός και βία στο σχολείο (schoolbylling) είναι κατακριτέα. Κάπου εκεί η δημιουργία της  Conchita άρχισε να δρομολογείται έστω και εν αγνοία τότε του Tom. 
O Tom λέει πως η Conchita είναι ένα πρόσωπο που δημιουργήθηκε ως απάντηση στις εμπειρίες από την προηγούμενη ζωή του.
«Αυτό είναι ένα σημαντικό μήνυμα. Είναι η απαίτηση για την ανοχή σε κάθε τι που φαίνεται διαφορετικό» είχε δηλώσει στην πρώτη της συνέντευξη ως Conchita.

Ένας τραβεστί με μακρύ μαλλί, αποτριχωμένο σώμα, χρυσαφίζουσα τουαλέτα, βαμμένο νύχι και μούσι!!! 
""Επιβάλλω την διαφορετικότητά μου, γίνομαι το νούμερο ένα, κερδίζω, με άκουσαν......είμαι αυτό που είμαι και θα με δεχτούν!!!""
Φαντάζομαι κάπως έτσι σκέφτεται ο Tom ......γιατί για μένα είναι ο τραβεστί Tom που απλά "παίρνει το αίμα του πίσω". Απ' ότι διάβασα η συμμετοχή του στη Γιουροβίζιον ήταν ανάθεση.....επομένως η χώρα του το επικροτεί, το ήθελε, μας πέρασε μήνυμα!! Απ' ότι είδα πολλές γυναίκες στην Αυστρία πανηγύρισαν τη νίκη βάζοντας μούσια.............ασχολίαστο!

   Όλοι γεννιόμαστε αρσενικά, θηλυκά ή κάπου κάτι πάει λάθος. Μια γυναίκα που γεννήθηκε μέσα σε ένα αντρικό σώμα ή και τούμπαλιν, αντιλαμβάνομαι δεν είναι εύκολο να το βιώσεις.....Η λύση που επιλέγει ο καθένας, δική του υπόθεση!! ΤΡΑΒΕΣΤΙ Ή ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ! 
Μέχρι εδώ καλά, δικαίωμα του καθενός και ο βίος που διάγει και οι επιλογές του.

Σεβαστές οι επιλογές!! 
Σεβαστό να θες να διορθώσεις αυτό που η φύση σου έδωσε λάθος!! 
Εδώ μιλάμε όμως για κάτι άλλο......κάτι που το δικό μου μυαλό, μιας απλής ταπεινής Ευρωπαίας δεν καταλαβαίνει.
Σκέφτομαι το να πηγαίνουμε μπροστά, το να εξελισσόμεθα ως άνθρωποι θα έρθει με Conchites?? Θα έρθει με μούσι σεταρισμένο με αϊλάνερ στο ίδιο χρώμα?
Όχι, ευχαριστώ δεν θα πάρω! 

 Η ελευθερία του άλλου σταματά εκεί που αρχίζει η δική μου!!
Όταν θες να μου επιβάλεις το παράδοξο, αντιδρώ!!....και το παράδοξο δεν είναι ότι ο Tom γεννήθηκε γυναίκα μέσα σε αντρικό σώμα....όχι δεν είναι αυτό!!
Το παράδοξο είναι να βλέπω πως θέλει να είναι κάτι απ' όλα...... κάτι σε αντρόγυνο!!
Το παράδοξο είναι πως για να θεωρούμε σύγχρονη Ευρωπαία και όχι αναχρονιστική πρέπει να αποδεχτώ την Conchita!!
Το παράδοξο είναι πως για να θεωρούμε σύγχρονη Ευρωπαία πρέπει να προσβάλλεται η αισθητική μου.

     Το τραγούδι μιλά για τον φοίνικα που αναγεννάται από τις στάχτες του!! Τα μηνύματα σαφή με αποδέκτες όλους τους αναχρονιστικούς Ευρωπαίους!! Προτίμησα να ακούσω το τραγούδι χωρίς να βλέπω, γιατί αναμφισβήτητα η μουσική ήταν εκπληκτική!! Την Ντάνα την απόλαυσα και σαν θέαμα.....μια χαρά με τα φτερά και τα πούπουλα της,δεν έκρυψε την ζωή της, αλλά δεν πρόσβαλε και την αισθητική μας!!!
   
Ας πει κάποιος στον Tom πως εγώ σέβομαι την διαφορετικότητα του, αυτός γιατί δεν σέβεται την αισθητική μου??



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου