Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ζήλια............

" Διαρκής ανησυχία, απειλή και φόβος ότι η σχέση όχι μόνον δεν είναι αυθεντική αλλά, αντίθετα εύθραυστη και απροσδιόριστη, κυριαρχούν στον ανασφαλή ερωτευμένο. Παράλογες και ανυπόστατες σκέψεις ότι το αγαπημένο πρόσωπο κρατά μυστικά κομμάτια της ζωής του ή ότι στη σχέση τους υπάρχουν προσωπεία και μάσκες. Οι σκέψεις αυτές οδηγούν τη σχέση έξω από τον αρχικό σκοπό της, την συνύπαρξη δηλαδή και την ευτυχία, δημιουργεί απορίες και αδιέξοδα.
Η ερωτική ανασφάλεια ποικίλλει σε ένταση, οδηγεί σε διάφορες, ακόμα και ακραίες, συμπεριφορές, γκρίνια, παράπονα, ανεξήγητους θυμούς , ξεσπάσματα αλλά και επιθετικότητα, κάνοντας τη σχέση αφόρητη.Τα σφοδρά συναισθήματα, οδηγούν σε άστοχες ενέργειες και σε έμμεση ψυχολογική πίεση του συντρόφου. Ομως, ένας έρωτας καταπιεστικός δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένος, δεν οδηγεί σε πνευματική και ψυχική σχέση, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και καταστρέφει τις εμπειρίες."


    Όλα στο μυαλό!!! .....παιχνίδια του μυαλού......Ο άνθρωπος που ζηλεύει,βλέπει αντίζηλους/ες παντού.....Ο λόγος για την ερωτική ζήλια. Όταν υπάρχει ζήλια δεν μιλάμε για αγάπη ,μα για μια αρρωστημένη κατάσταση.
....Ζηλεύεις .....ωραίααα (λέμε τώρα )....Ζηλεύεις αυτόν που αγαπάς,οι φίλοι τι φταίνε;;;;;;;
    Δεν μπορείς να βγάζεις τις ανασφάλειές σου και τις ανυπόστατες υποψίες σου στους φίλους!!!
    Δεν παιδεύουμε τους φίλους μας ,αυτοί μας στέκονται στα δύσκολα,αυτοί μας βοηθάνε όταν τους το ζητήσουμε ,αλλά χωρίς να το ζητήσουμε........
    Οι φίλοι έχουν όρια,άνθρωποι είναι και αυτοί ,δεν μπορούν συνέχεια να χορεύουν το ρυθμό που βαράς εσύ.......Ανέχονται και δέχονται ,τερτίπια ,νεύρα,υποψίες,θυμούς..........ξανά και ξανά...αλλά εως πότε;;;;
    Υπάρχουν και όρια!!!! Η ανοχή κάποτε τελειώνει!!!!
............ΤΕΛΟΣ!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου