Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Με αφορμή ένα ALBER ALERT .

 Facebook και έρωτες.........
 Πως λέμε για γενεαλογικό δέντρο;;; εδώ μιλάμε για ερωτική περικοκλάδα!!

    Σίγουρα τώρα πια είναι και αυτό ένα μέσο γνωριμίας.Είναι όμως και κατά πόσο ειλικρινές;
Αν ο καθένας μας,έλεγε τις εμπειρίες του θα γεμίζαμε σελίδες ατελείωτες ...

    Γνωρίζεσαι με κάποιον/α διαδικτυακά.Στην αρχή μέσω chat και μετά τηλεφωνικά ,ώσπου έρχεται και η δια ζώσης επικοινωνία.Μην ξεχνάμε ότι τον άλλον δεν το βλέπεις, ή έχει μια αδιάφορη φώτο (όχι δική του/ης), ή βλέπεις αποκλειστικά και μόνο ένα σημείο του σώματος,κατά προτίμηση το  δυνατό του σημείο.Είναι η άλλη κούκλα στο πρόσωπο αλλά κάπως παχουλή στο σώμα,δεν θέλει και μεγάλη φαντασία για να σκεφτεί κανείς τι θα προβάλλει.Αν έχει ατελείωτα πόδια αλλά στο πρόσωπο δεν λέει και πολλά,τότε η γάμπα φωτογραφίζεται και προβάλλεται.
   Κάπως έτσι ξεκινούν οι fb γνωριμίες.Μια γάμπα μιλάει με έναν κούκλο στο πρόσωπο,που αν δεις από κοντά είναι ατσούμπαλος ή ένα tattou μιλάει με ένα χέρι.Το τελειότερο όλων είναι αν μιλάει ένα σκυλάκι με μια γαρδένια.Κανείς δεν επιβάλει να έχουμε αληθινές φώτο.Ότι θέλουμε βάζουμε.
     Αρχίζει λοιπόν η γνωριμία.Ότι θέλουμε λέμε φυσικά....
Πιτσιρίκα αυτή και εσύ ένας ώριμος κύριος,δεν λες πραγματική ηλικία....αν σε παίρνει εμφανισιακά κρύβεις καμμιά 5ετία τουλάχιστον.
Μιλάς με τον άντρα six pack και εσύ στρουμπουλούλα,δεν θα πεις ότι τα κιλά σου είναι κάπως υπέρ του δέοντος....κλπ κλπ
Σκοπός μας το ζωογόνο φλερτ.
Όλοι έχουμε ανάγκη να νοιώθουμε επιθυμητοί.
Όλοι κρατάμε μυστικά,στην αρχή γιατί στο φλερτ είναι όλα ροζ ,αργότερα γιατί φοβόμαστε πως αν πούμε τις μικρές μας αλήθειες θα χάσουμε τον άλλον.Ελπίζουμε ότι θα μας θέλεi τόσο πολύ που μια οποιάδηποτε ατέλεια,μια σύζυγος,μια ανεργία....κλπ ,ότι κρύβει ο καθένας θα ξεχαστεί και θα παρακαμφθεί.

     Το κατά πόσο θα πας παρακάτω από ένα καλημέρα,καλησπέρα σε επίπεδο chat, εξαρτάται από τι ζητάει ο καθένας και σε ποια φάση της προσωπικής του ζωής είναι.
Ο τύπος που βλέπει την φώτο σου στο προφίλ και σου ζητάει γάμο,καταλαβαίνεις ότι πρόκειται περί ηλιθίου (ήπιος χαρακτηρισμός). Άλλος, μετά το καλημέρα άντε και ένα καλησπέρα,σου στέλνει αναμνηστική φώτο των προσόντων του,εκεί αφού γελάσεις πρώτα ,ρίξτου και μια διαγραφή, γιατί πιάνει χώρο στους φίλους σου.Αυτός που με το καλημέρα σε ρωτάει που μένεις ,άλλο ανέκδοτο.Τι σε νοιάζει που μένω;;; Θα μου στείλεις λουλούδια στην γιορτή μου;;  

      Όταν ξεκινούν οι τηλεφωνικές συνομιλίες,έχουμε ήδη κάνει ένα βήμα ακόμα.
Ακούς φωνή και ξενερώνεις ή η φωνή που ακούς ξεπερνά τις προσδοκίες σου.....μμμμ ίσως ερωτευτείς απ' την φωνή και απ' ότι αυτή σου λέει.Αρχίζουν τα ατελείωτα τηλέφωνα, γοητεύεσαι, αρχίζεις να φαντάζεσαι τον άλλον, να περιμένεις το επόμενο τηλεφώνημα.Σύντομα θα έρθει και η πρώτη φορά του καφέ.Πάμε για καφέ είναι πάντα η πρόταση. 
Το που θα καταλήξει ο καφές,εξαρτάται και απ' τους δύο.
Μπορεί να ξεκινήσει κάτι ή μπορεί και όχι.Αυτό που βλέπεις είναι ανώτερο των προσδοκιών σου ή είχες υπερεκτιμήσει τα δεδομένα. Ήλπιζες σε κάτι μεταξύ Παλτροου και Χαθαγουει και σκάει μύτη μπροστά σου η Βασιλειάδου, είχε ξεχάσει να σου πει ότι η φώτο ήταν της ανηψιάς της.
Περίμενες την όμορφη ξανθιά, αλλά όταν έρχεται, στο περπάτημα φέρνει λίγο προς τον Μήτσο τον υδραυλικό.
Αντί του μπρατσαρά που άφηνε την φαντασία σου ελεύθερη να καλπάζει, συναντάς κάτι σε σωσίβιο. Πίκρα! 

     Ξεκινά ερωτική σχέση ή όχι.Έχει διάρκεια ή όχι.Την φώτο την βλέπεις,τον χαρακτήρα όμως;;Όλα τα σενάρια παίζουν.Όταν μιλάμε για ενήλικες με ελεύθερη βούληση, το παιχνίδι παίζεται αλλιώς,το κακό εκεί, έχει να κάνει σε κανόνες περί ηθικής,όταν όμως αφορά παιδιά (πηγή της έμπνευσής μου) διώκεται.Πιτσιρίκες που μεγαλοδείχνουν και το'χουν κιόλας, ρίχνουν στα πόδια τους ενήλικες άντρες!! 
  Επανέρχομαι στα μεγάλα παιδιά.Σενάρια πολλά,παντρεμένοι και οι δύο,ένας απ' τους δύο, ή κανένας.Σχέση ή ξεπέτα.Κάποτε τελειώνει.Δεν είναι σχέσεις ζωής αυτού του τύπου οι ερωτικές σχέσεις.Δύσκολο να στεριώσουν,γιατί έχοντας πια το know how, το παιχνίδι δεν σταματά ποτέ...
Αν θες απλά να περνάς καλά,βρίσκεις....ίσως πιο εύκολα απ' όσο θα έπρεπε.
Αν θες σχέση ζωής,το μέσον μάλλον είναι ακατάλληλο,δεν προσφέρεται για μονιμότητα.Θέλει κόπο και χρόνο η σχέση για να συντηρηθεί,θέλει αμοιβαίες υποχωρήσεις για να μπορέσει να διαρκέσει.
Το fb,δημιουργεί σχέσεις γρήγορες,αναλώσιμες,περνάς εύκολα απ' την μια στην αμέσως επόμενη, ή και τρέχουν δυο ταυτόχρονα,ενώ στρώνεις το έδαφος για μια ακόμα 
Έτσι λοιπόν,φτάνει μια μέρα να μιλάς σε fb φίλη και ανακαλύπτεις ότι μοιραστήκατε τον ίδιο άντρα.
Άντρες που έχουν πάει με την ίδια γυναίκα είναι καλοί fb φίλοι.
Αυτός που την πέφτει σε σένα ,παράλληλα την πέφτει και σε 3-4 φίλες σου (όποια του κάτσει).
Παρατάς τον έναν και πας στον άλλον (εεε μην βαρεθείς συνέχεια με τον ίδιο).
    
    Μαθαίνεις ότι αυτός που στην πέφτει τώρα, είχε πηδήξει αυτήν που τα είχε με τον πρώην αυτής που τώρα είναι με αυτόν που τα είχε παλιά με εκείνη που τα έχει τώρα με αυτόν που τα είχες εσύ μαζί του πέρσι....απέραντο τρελοκομείο ή μήπως ένα τεράστιο κρεβάτι!!!!
Έχοντας συνεχή παρουσία μέσα στο fb, με όσα έχω δει,έχω αντιληφθεί,έχω ζήσει...θα έλεγα  το δεύτερο!!!