Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

2011...................... ΤΕΛΟΣ

      Απολογισμός της χρονιάς που φεύγει σε λίγες ώρες..............
      Το 2010 τελείωσε δύσκολα,με απογοήτευση με αποχαιρέτησε.Το 2011 ήρθε με φόβο και αμφιβολία.....κάποια στιγμή έρχεται ηρεμία και εκεί που νομίζεις ότι όλα παίρνουν το δρόμο τους,έρχεται η απώλεια!!! Σοκ,παγώνεις,....θλίψη,μεγάλος πόνος,αλλά πρέπει να πάρεις αποφάσεις,όλα αλλάζουν,αναθεωρείς πολλά!!!
Διαδικαστικά και γραφειοκρατικά κρατούν το μυαλό σε εγρήγορση.....δεν έχεις χρόνο να πονέσεις ,το αφήνεις για αργότερα....ίσως αυτό βοηθάει να περάσει ο πόνος από πάνω σου χωρίς να σε καταβάλει ...........Αποδέχεσαι και πας παρακάτω,η ζωή κύκλους κάνει,........ένα κερί έσβησε!!!
Ξεμπερδεύοντας με τα γραφειοκρατικά ....η ζωή μπαίνει σε νέους ρυθμούς....η ρουτίνα επανέρχεται,η σταθερά που μας κάνει να αισθανόμαστε ασφαλείς,από κάπου να κρατιόμαστε......μοιάζει όλα να βαίνουν καλώς.......είναι έτσι;;;......νομίζω ότι αρεσκόμαστε στα εύκολα, τα δύσκολα θέλουν ρίσκο πρέπει να αποποιηθείς  τη ρουτίνα ,τη βολή σου........λίγοι το κάνουν!!! 

          Κάποια στιγμή ήρθε και το facebook!!
.......και έρχονται νέα δεδομένα...και αλλαγές γίνονται.....Το facebook φέρνει τους φίλους του facebook 
http://laverita-verita.blogspot.com/2011/12/facebook.html........φέρνει απίστευτα διαδικτυακά γλέντια....γέλιο πολύ,κλάμα πολύ (τα άσχημα πάντα τα αφήνω πίσω).....αλήθειες και ψέμματα!!!!
..........έφερε μαζί και δημιουργία,έδωσε,πήρε....στη ζυγαριά αυτά που έδωσε βαραίνουν περισσότερο από όσα πήρε.........
Κάποια στιγμή επανήλθα και εγώ!!! πού ήμουν;;;.....κάπου ξεχασμένη,αυτοεξορισμένη!!!


           Η χρονιά καταλήγει για όλους με δυσκολία και προβλήματα πολλά......
...........γιορτάζουμε;;; μοιάζει και αυτό να γίνεται από συνήθεια.Είναι έθιμο,κανείς δεν θέλει αλλά γίνεται,ρουτίνα και αυτό!!!Σκυθρωποί,κατηφείς όλοι,άνθρωποι που φορούν ψεύτικο χαμόγελο ,αλλά είπαμε είναι γιορτές πρέπει να είμαστε χαρούμενοι,........................είναι το έθιμο!!!

          Για μένα η χρονιά καταλήγει περίεργα......πήρε και έδωσε,με έμαθε,με δίδαξε,με ευχαρίστησε,με δυσαρέστησε,με λύπησε,με πόνεσε,μου χαμογέλασε πονηρά....κάπου στη στροφή μου έκλεισε το μάτι!!!......τα εισέπραξα όλα,τα έζησα όλα,ότι προέκυψε το βίωσα,....................................δεν αρνήθηκα τίποτα,δεν παραιτήθηκα από τίποτα..........


                 ΟΛΑ ΚΑΛΩΣ ΚΑΜΩΜΕΝΑ,Η ΖΩΗ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα 2011............


     Πέρασαν και αυτά τα Χριστούγεννα!!! Για άλλους η μέρα κύλησε ευχάριστα, με παρέα ή με την οικογένεια, για άλλους όχι. Άλλοι διασκέδασαν ,άλλοι πιο μοναχικά, άλλοι μετρώντας απώλειες, κάποιοι καλωσορίζοντας   νέα μέλη στην οικογένεια!!! Κάποιοι δούλευαν, υπήρξαν και άλλοι που δεν τα γιόρτασαν....δεν μπορούσαν;;;.......δεν ήθελαν;;;....ποιός ξέρει!!!......μακάρι τα επόμενα να είναι καλύτερα!!! Θα είναι;;;..........ε καλά τώρα, μέρα γιορτής είθισται  να ευχόμαστε άσχετα αν οι ευχές μας είναι πραγματοποιήσιμες ή όχι.
     Τι μας άφησε η μέρα;;; ....ένα χαμόγελο για όσους πέρασαν όμορφα, ένα φούσκωμα επίσης.......φάγαμε αρκετά ,ήπιαμε αρκετά, γελάσαμε, συναντηθήκαμε με συγγενείς και φίλους που είχαμε να δούμε από τα προηγούμενα Χριστούγεννα, θυμηθήκαμε κάτι από τα παλιά. Για όσους δεν πέρασαν καλά είχε μια πίκρα. Όταν δεν είσαι καλά οι γιορτές είναι πληγή σαν να ρίχνεις οινόπνευμα στο τραύμα ….πονάει!!!
     Ο απολογισμός ….πέρασαν και αυτά!!!... Του χρόνου μια από ίδια, κύκλους η ζωή κάνει, πάλι κάποιοι θα τα περάσουν καλά ή και καλύτερα, άλλοι χειρότερα.

      Ετοιμαζόμαστε για την Πρωτοχρονιά!!!!!

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Βροχερή Αθήνα.............

Δύο μέρες  βροχή...............................
Δύο μέρες κόλαση..................................
Ξεκινάς να πας στον προορισμό σου που λογικά θες μισή ώρα άντε τρία τέταρτα και κάνεις δύο ώρες!!!
Εκατοντάδες αυτοκίνητα στο δρόμο ...........που πάνε;;; 
Άδεια μαγαζιά,κόσμος χωρίς λεφτά....αλλά στο δρόμο όλοι!!!
Ποτιστήκαμε,ξεπλυθήκαμε...........καλό είναι αυτό!!!
   Η βροχή έφερε και τα καλά της.....έδιωξε τη σκόνη που είχε μαζευτεί και αποκάλυψε!!!.....πολλά...άσχημα και όμορφα,πάντα έτσι πάνε αυτά .....κουβάρι.........Φεύγοντας η σκόνη αποκαλύφθηκε αν από κάτω το ξύλο ήταν καλό ,πολύτιμο και η σκόνη το κατέστρεφε, ή σάπιο και η σκόνη του έδινε τουλάχιστον την απατηλή εμφάνιση του λευκού!!!....και τότε τι κάνεις?.....τίποτα,απλά μαθαίνεις και ξέρεις ...πρέπει πρώτα να διώχνεις τη σκόνη και μετά να αγοράζεις!!!
Όταν το ξύλο είναι πολύτιμο όλα καλά...αν όμως είναι σάπιο;;;....τότε διαπιστώνεις ότι έκανες λάθος αγορά...σού πούλησαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες..........Αυτό είναι κακό;;; ...όχι απαραίτητα,το βάζεις δίπλα στο καλό-πολύτιμο και μαθαίνεις να τα ξεχωρίζεις.........
Αν τώρα το ξύλο είναι άνθρωπος ακόμα καλύτερα.........το μάθημα είναι μεγάλο!!!

     Τους βρώμικους ανθρώπους τους θέλουμε για να τονίζεται πόσο αστραφτεροί είναι οι πολύτιμοι!!! Δεν σε λερώνει απαραίτητα ο βρώμικος άνθρωπος,συγκρίνεται μαζί σου και εσύ βγαίνεις νικητής!!!

       Όλοι έχουμε γνωρίσει βρώμικους ανθρώπους ....τον φίλο που προδίδει φίλο για γρήγορη ανέλιξη,για τα μάτια μιας γυναίκας .....και άλλα ,αυτά όμως είναι τα συνηθέστερα.Υπάρχει και η φίλη που προδίδει φίλη .......η φίλη-φίδι......το κέρδος;;; ένας άντρας......μόνο για αυτό!!!......ίσως και για άλλο λόγο,όποιος τον ανακαλύψει παρακαλείται να το πει ή μάλλον να το ψιθυρίσει (αυτά τρομάζουν και τον αέρα).  
    Αν ο άνθρωπος είναι πολύτιμος....τότε όλα είναι καλά........Σημαίνει ότι έκανες καλή επιλογή,ίσως σε είχε μπερδέψει η σκόνη και αμφέβαλες ,αλλά η βροχή τον έφερε στο φως.......
Κρατάς το καλό ξύλο (ή άνθρωπο)....και βάζεις το σάπιο ξύλο (ή άνθρωπο) στην αποθήκη....αλλά γιατί να σου πιάνει χώρο κάτι σάπιο;;;....καλύτερα να το πετάξεις.Δεν έχει σημασία τα λεφτά (ή λεπτά) που σπατάλησες,μάθημα ήταν (το μάθημα πάντα πληρώνεται).........και κάθε μάθημα πολύτιμο,εξάλλου γιράσκουμε αεί διδασκόμενοι!!!

     Όλα ξεπλυμένα, καθαρά πια.....διαχωρίστηκε η ήρα από το στάρι!!!!!

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

.....ασπίδα του η αγκαλιά της……………


«ειχα χαθει στις νυχτας τα σκοταδια''''...χαμενη ψυχη, στα σκοτεινα μονοπατια......... ακολουθησα της χαρας μου το φως''' και συναντησα και παλι, το χαμογελο μου''' το αστερι οδηγο μου'''' ......το κοιτω''' και χανομαι ''' στο αστερι μου κρεμασμενος πιανομαι'''' ουρανος να γινω,στην αγκαλια μου' να το κρατω''' αιωνες ακουραστος,
μονο για αυτο........... ( ονειρακι μου ''' σε εχω στο μυαλο μου''' αγκαλια.. και με την καρδια μου,σε γεμιζω του απειρου φιλια !!!!! σου δινω ανασες ζεστες''', πνοες της ζωης μου αληθινες !!!! )»

       Πόσο όμορφος γίνεται ένας ερωτευμένος άντρας!!!.....ποιητής!!!!.... λόγια που κάθε γυναίκα θα ήθελε να ακούσει.
      Μπορεί μια γυναίκα να οδηγήσει έναν άντρα στο φως? Φυσικά και μπορεί όπως και το ανάποδο ,να τον πάει στα σκοτάδια. Αν επιλέξει την κατάλληλη γυναίκα (καθαρά εξατομικευμένη η κάθε περίπτωση) και το συναίσθημα είναι αμφίδρομο θα τον απογειώσει, θα του δώσει φτερά, μια ερωτευμένη γυναίκα βάζει μπροστά τον άντρα που αγαπά ,του δίνει ένα προβάδισμα, δεν το εξηγώ, γιατί δεν το ξέρω πως ….αλλά έτσι είναι…… τα περί φεμινισμού άλλη ανάρτηση….!!!                         
    Τα είπαμε αυτά… «Ανθρώπινη φύσις φυγείν αδύνατον» .
Συνοδοιπόροι στη ζωή….. ναι!!!!...............χέρι μέσα στο χέρι, κοινές αποφάσεις παίρνουν, όμως τον θέλει ένα βήμα πιο μπροστά….. αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τον υπηρετεί, ίσως το αντίθετο…. το νοιώθει όμως έτσι, ίσως ζητά προστασία, είναι λίγο πιο μπροστά για να αποτελεί ασπίδα για εκείνη…. κυματοθραύστης!!!!

Ξαναγυρίζω στον ερωτευμένο άντρα ,πώς ένα χαμόγελο τον στέλνει στον ουρανό, πώς μια αγκαλιά ζεστή αληθινή τον βοηθά να αντιμετωπίσει τα δύσκολα το έχει ανάγκη το χαμόγελο…… φτάνει μόνο αυτό?.....όχι βέβαια, δεν σου δίνει να φας το χαμόγελο, δεν σού πληρώνει τους λογαριασμούς το χαμόγελο……. αν όμως μέσα στα δύσκολα έχεις και μια γυναίκα μες τη μιζέρια…. δεν λέει!!
Πόσο ανάγκη έχει ένας άντρας να έχει μέσα στην αγκαλιά του την γυναίκα  να μοιράζεται την ανάσα του μαζί της…. όλος ο κόσμος μοιάζει τότε έτοιμος να κατακτηθεί από αυτόν ,τον στρατιώτη της αγάπης!!! Τα άρματα ζώνεται και προχωρά……….. έχει μεγάλο στρατό μαζί του ανίκητο, την αγάπη και την αφοσίωσή της…………. δυνατός προχωρά!!!!! Το φιλί της είναι το όπλο του………… ασπίδα του η αγκαλιά της……………

Ασπίδα εκείνος για εκείνη σε ότι μπορεί να την πληγώσει, ασπίδα εκείνη για εκείνον σε ότι μπορεί να τον πληγώσει…….. κρίκοι ο ένας μέσα στον άλλον!!!

Υποκλινόμαστε στον έρωτα!!!!!!!!

*το παρόν που αποτέλεσαι και την έμπνευση για την αναρτησή μου δημοσιεύεται με την άδεια του υπογράφοντα.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Παντρεμένοι και οι δυο ή ο ένας από τους δυο!!!


     Το σκέφτομαι συχνά τι είναι αυτό που κάνει έναν άντρα από τη μια στιγμή στην άλλη από τρυφερός συνοδοιπόρος να εγκαταλείψει την γυναίκα που τον βλέπει σαν θεό της και την οδηγήσει να πει: : «ο άντρας της ζωής μου είμαι εγώ!!»
     Μήπως η καρδιά του θέλει ,την θέλει…. αλλά το μυαλό αντιδρά γιατί πρέπει να βρεί διέξοδο στην δύσκολη στιγμή που βρέθηκε. Η καρδιά αγαπά αλλά το μυαλό πρέπει να προστατέψει τα κεκτημένα…, ναι, αλλά τότε επέρχεται σύγκρουση μεταξύ των δύο. Στην γυναίκα κερδίζει η καρδιά…..(συνήθως) κυρίως όταν δεν υπάρχουν παιδιά, στον άντρα το μυαλο…..(συνήθως)κυρίως όταν υπάρχουν παιδιά, και αυτό όχι γιατί οι γυναίκες δεν έχουν μυαλό ή οι άντρες  δεν έχουν καρδιά, αλλά γιατί έτσι μάθαμε να λειτουργούμε ή έτσι μας συμφέρει….
     Ο καλυτερός μου φίλος λέει ότι οι γυναίκες δεν καταλαβαίνουν αλλά νοιώθουν, δεν θα διαφωνίσω μαζί του για τρεις λόγους :1) γιατί οι γυναίκες όταν καταλαβαίνουν πονάνε , ματώνουν… 2)γιατι μας έχει μελετήσει πολύ…3)γιατί οι γυναίκες αν δε νοιώθουν δεν λειτουργούν ερωτικά......
«Ανθρώπινης φύσης φυγείν αδύνατον»

        Προσωπική άποψη ,οι άντρες είναι πιο δυνατοί σωματικά και ψυχραιμότεροι στην διαχείριση κρίσεων (φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις),οι γυναίκες πιο αποφασιστικές σε θέματα καρδιάς(φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις),ξέρουν τι θέλουν ,το αντικείμενο του πόθου τους και υπάρχουν φορές που τινάζουν τα πάντα στον αέρα για τον άντρα που τις κάνει να νοιώθουν σαν θεές.
    Οι άντρες βολεμένοι στην οικογενειακή εστία «παίζουν» με δυό-τρεις μικρούλες αλλά το σπίτι τους πάνω από όλα!!...ζεστό φαί, πλυμένα σιδερωμένα ρούχα, Σάββατο πρωί στο σούπερ μάρκετ με την σύζυγο (τα ψώνια της εβδομάδας),το απόγευμα κάποια κοινωνική υποχρέωση, το βράδυ ….  έχει η σύζυγος ανάγκες!!!! Την Κυριακή βόλτα με τα παιδιά ,το μεσημέρι φαγητό στους γονείς, το απόγευμα τα νεύρα στο κόκκινο ….να περάσει η νύχτα να μπούμε από Δευτέρα στους ρυθμούς μας!!! 
   Η σύζυγος τι κάνει?....κάποιες δεν ξέρουν (τυχερές;),άλλες ξέρουν αλλά βολεμένες και αυτές…. ο άντρας φέρνει τα λεφτά στο σπίτι, που να τρέχεις τώρα με δυο παιδιά?...θα πρέπει να εργαστούν…(τι είναι αυτό?),τι θα πει ο κόσμος?....και άλλα τέτοια κατάλοιπα παλαιότερων εποχών…………………. άλλες ξέρουν αλλά κάνουν και αυτές το ίδιο…………………

      Βέβαια υπάρχει και η ηθική πλευρά, δεν διαλύεις εύκολα το σπίτι σου κυρίως όταν υπάρχουν παιδιά…. σωστό, αλλά τότε γιατί αρέσκεσαι στις εξωσυζυγικές σχέσεις ;….μα υπάρχουν βιολογικές ανάγκες…. σωστό…… και η σύζυγος δεν τις καλύπτει?......πολλά χρόνια γάμου, γάμος για άλλους λόγους, γάμος που παραμένει μόνο για χάρη των παιδιών κ.λ.π.
    Πολλά ερωτήματα ,άλυτο θέμα, κάποιες σκέψεις κατέθεσα……. υπάρχουν πολλές πτυχές κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή …………………εξάλλου όλα αυτά μπορούν να γυρίσουν τούμπα, στην θέση των αντρών να βρεθούν οι γυναίκες και το αντίθετο …
   Το σίγουρο είναι ότι ποτέ το κουβάρι δεν θα λυθεί…….. όλα μπερδεύονται γλυκά ,κάποτε πικρά………….

Σε ένα διαφωνώ κάθετα… ο άντρας της δικής μου ζωής δεν θα είμαι ποτέ εγώ!!!!

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Οι φίλοι του facebook


       O λόγος για το facebook και τους fb φίλους.Eίναι καλό ή όχι,τι μας προσφέρει; Ακριβώς ότι και η ζωή.....χαρά,όμορφες στιγμές, όμως και δυσαρέσκεια, καμμιά φορά απογοήτευση.............................μικρόκοσμος είναι.....
και οι φίλοι του facebook; ......ποιοί είναι;....τι είναι;....μα ότι και στη ζωή μας....εξάλλου και το facebook μέρος της είναι.............
    Οι φίλοι μου λοιπόν είναι : φίλοι με πάθη, φίλοι-λάθη, φίλοι για πάντα,άλλοι προσωρινοί,φίλοι ουσίας ,φίλοι τύποις, αδιάφοροι......αλήθεια που είστε?.........φίλοι ντροπαλοί,ανασφαλείς, άλλοι θρασείς,ασεβείς, φίλοι που με άκουσαν και με παρηγόρησαν και άλλοι που δεν με άκουσαν και με κατηγόρησαν,φίλοι που έφυγαν....κάποιοι άλλοι θά΄ρθουν,φίλοι που με κατάλαβαν,μα και αυτοί που δεν θέλησαν να καταλάβουν,φίλοι καλοί,φίλοι-πληγή,φίλοι που ξόδεψαν τον πολύτιμο χρόνο τους για να βοηθήσουν,αλλά και φίλοι που πρόδωσαν,παγίδεψαν,φίλοι για τα δύσκολα...κάποια για τα εύκολα,φίλοι από ενδιαφέρον,άλλοι από συμφέρον,φίλοι που με έμαθαν,άλλοι με έβαλλαν,φίλοι που μαζί περάσαμε όμορφες καλοκαιρινές βραδιές με κουβεντούλα και κρασάκι,φίλοι που μαζί περάσαμε φθινοπωρινά απογεύματα.............φίλοι που μαζί είπαμε πολλές αλήθειες,κάποιοι είπαν ψέμματα (?),φίλοι που ζήτησαν,άλλοι πήραν,άλλοι έδωσαν,κάποιοι και τα δύο...........
......φίλοι με γνώση.......κάποιοι με επίγνωση....
Τι είναι λοιπόν οι φίλοι του facebook?.............εμείς είμαστε........ 
Το μετάνιωσα?............όχι!!!
Πληγώθηκα?.........ίσως!!!
Γέλασα?.......πολύ!!!

Το έχω δηλώσει προτιμώ να μετανιώνω για ότι δεν έχω κάνει ,παρά για το αντίθετο.

Θα το εγκαταλείψω?........ΟΧΙ!!!.....σε κάθε περίπτωση ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ!!!....

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Sweet November

Την ταινία την είδα χθές. Ευχαριστώ πολύ τον καλό μου φίλο που με βοήθησε σε αυτό (...ξέρει εκείνος).Την συστήνω ανεπιφύλακτα.

     Τι είδα?
     Την δύναμη της αγάπης ενός άντρα,το πείσμα μιάς γυναίκας για να ζήσει ,την άδολη φιλία,τη ζωή να δείχνει το καλό της πρόσωπο λίγο πριν ο θάνατος πάρει την σκυτάλη.

Πολλά είδα,πολλά κατάλαβα,πολλά σκέφτηκα...........
Δεν μπορώ να πω την υπόθεση αν και έδωσα κάποια στοιχεία (πολύ λίγα σε σχέση με αυτό που εισπραττει όποιος την δεί).
Όσοι την είδατε ξέρετε, όσοι όχι... σπεύσατε!!!!!

Ύμνος στην αγάπη η ταινία!!!


Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ (ένα παραμυθι για μεγαλους)

      Μια φορά και έναν καιρό ο Scuro ένας τρυφερός βοσκός παιδί του κάμπου ζούσε με την μητέρα του την Magia στην άκρη του χωριού, δουλειά του να οδηγεί τα πρόβατα για βοσκή και όταν έφταναν στη άκρη του ποταμού έπαιζε τη φλογερά του,τι όμορφος ήχος!!!.  
     O Scuro ένα παιδί με θέληση για ζωή αλλά χωρίς να μπορεί να αποφασίζει μόνος του,η Magia έπαιρνε όλες τις αποφάσεις.Η Magia του μαγείρευε όμορφα ,παράξενα φαγητά,με γεύση αλλιώτικη,ασυνήθιστη,δικές της συνταγές,με αρωματικά βότανα που στο βοσκό μας αρέσαν πολύ,ήξερε ότι αν την στενοχωρήσει θα σταματούσε να του μαγειρεύει και δεν το ήθελε. 
    Εκεί κοντά ζούσε και η κοκκινοσκουφίτσα (ήρθε για λίγο στο δικό μας παραμύθι μια και ο λύκος τώρα ασχολείται με τρία γουρουνάκια) που αγαπούσε τον βοσκό και εκείνος την αγαπούσε ,όπως και άλλες σκουφίτσες με σκουφάκια χρωματιστά στα χρώματα του ουράνιου τόξου. 
    Μια μέρα στη ζωή  του βοσκού μας εμφανίστηκε η Luce,είχε ακούσει τον ήχο της φλογέρας του και μαγεύτηκε.Η Luce ήταν μια ξανθιά κοπέλα χωρίς σκουφάκι,δεν της άρεσε να φοράει ,ήθελε το φως να τη λούζει,οι αχτίδες του ήλιου να την ζεσταίνουν.Όταν η Luce του χαμογέλασε ο κόσμος του φάνηκε πιο όμορφος,αλλιώτικος.Όταν χαμογελούσε η Luce ήταν σα να έβγαινε ήλιος από μέσα της,ο βοσκός μας ξέχασε και την κοκκινοσκουφίτσα και την Magia .Ο τρυφερός μας βοσκός και η Luce πήγαν βόλτα μεγάλη, μίλησαν πολύ και είπαν πολλά,ο ήχος των φωνών τους  μαγευτικός.Εκείνο το απόγευμα πέρασαν όμορφα,η φύση στάθηκε δίπλα τους αρωγός της ένωσής τους.Ο βοσκός έβγαλε το σκουφάκι του και άφησε την Luce να τον πάει σε μέρη φωτεινά  που δεν πήγαινε με την κοκκινοσκουφίτσα.Όταν ο βοσκός γύρισε πίσω η Magia κατάλαβε ότι κάτι είχε αλλάξει,μαγείρεψε το αγαπημένο του φαγητό και έμαθε τι είχε γίνει   στην άκρη του ποταμού.Δεν της άρεσε αυτό ,δεν ήθελε να φύγει από κοντά της ο Scuro. 
    H κοκκινοσκουφίτσα και η Luce ήταν φίλες,πήγαιναν συχνά βόλτα ,μαζεύαν λουλούδια και μιλούσαν για τις ζωές τους.Η Luce που δεν ήξερε ότι η κοκκινοσκουφίτσα αγαπούσε τον βοσκό μια ημέρα  της είπε πόσο όμορφα πέρασε μαζί του ,πόσο της άρεσε ο ήχος της φλογέρας του,πόσο όμορφος ήταν όταν οδηγούσε τα πρόβατά του για βοσκή.Η κοκκινοσκουφίτσα ζήλεψε,αλλά δεν είπε την αλήθεια.Όταν μια μέρα ο βοσκός κάλεσε στο σπίτι του την Luce η κοκκινοσκουφίτσα θύμωσε,δεν χωρούσαν και οι τέσσερις μέσα στο σπίτι και φοβόταν ότι θα την έδιωχναν.Η Magia θύμωσε γιατί δεν μαγείρευε για άλλον μόνο για τον βοσκό(ούτε για την κοκκινοσκουφίτσα μαγείρευε,εξάλλου αυτή την δανειστήκαμε από άλλο παραμύθι,προσωρινά είναι εδώ....).Ο βοσκός μπερδεύτηκε δεν ήξερε τι να κάνει ,αν ερχόταν η Luce σπίτι του θα έχανε και την Magia που του μαγείρευε όμορφα  και την κοκκινοσκουφίτσα που τον βοηθούσε με τα πρόβατα και αυτό δεν το ήθελε.Η Magia σκέφτηκε ένα κόλπο.Συνάντησε την Luce πριν πάει στο σπίτι και την πήγε μια μεγάλη βόλτα,της είπε πολλά για τον βοσκό,άσχημα πράγματα,τον κατηγόρησε τον έκανε να φαίνεται κακός και μπέρδεψε την Luce ,αυτή αλλιώς τα ήξερε......Η Luce  βρήκε την φίλη της την κοκκινοσκουφίτσα και της είπε για την Magia .Η μέρα που η Luce  θα πήγαινε στο σπίτι του βοσκού πλησίαζε.....όμως κανείς δεν την ήθελε τώρα πια.Ο βοσκός την βρήκε ένα βράδυ και την κατηγόρησε που μίλαγε με την φίλη της την κοκκινοσκουφίτσα,την επόμενη δε συναντήθηκαν όλοι στην άκρη του ποταμού και την έδιωξαν δεν την ήθελαν,είχαν συνηθίσει να φοράνε σκουφάκια που η Luce  δεν ήθελε.Δεν τους άρεσε το φως ,ζούσαν πάντα στο σκοτάδι...........Κανείς δεν έμαθε ποτέ την αλήθεια....
Την Luce  κάποτε θα την βρούμε σε άλλο παραμύθι με άλλο βοσκό...................


Το παραμύθι μας είναι διαδραστικό.....................επιδέχεται προσθαφαιρέσεων.......